Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

юни 2019

ПВСЧПСН
     
7 юни
Петък
Пресконференция в болница "Св. Иван Рилски" за дълбоката мозъчна стимулация с импланти
УМБАЛ "Св. Иван Рилски"
гр. София
10:00 - 11:00 ч.

На 7.06.2019 г., петък, от 10:00 часа в Аулата на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" ще се проведе пресконференция по повод официалния старт на процедурите по дълбока мозъчна стимулация (ДМС) с импланти, финансирани от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

 

Участници:

- Д-р Дечо Дечев, Управител на НЗОК

- Доц. Красимир Минкин, неврохирург, УМБАЛ "Св. Иван Рилски" и ръководител на екипа, извършващ процедурата по дълбока мозъчна стимулация.

- Д-р Калоян Габровски, неврохирург, УМБАЛ "Св. Иван Рилски", член на екипа, извършващ процедурата по дълбока мозъчна стимулация.

 

Теми:

- Какво представлява като метод дълбоката мозъчна стимулация? При кои пациенти процедурата дава резултат? Какъв е броят на хора с Паркинсон в България? Какви са различните възможности за лечение на тези пациенти?

-  Кога в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" официално стартират процедурите по ДМС с импланти, финансирани от НЗОК? Колко човека месечно ще имат възможност да се възползват от иновативното лечение? Колко и какви пациенти включва листата на чакащите, изготвена в съответствие с критериите, одобрени от НЗОК?
Пациенти за първична имплантация. Болни, на които предстои да бъдат сменени батериите на имплантираните устройства.

- На какви условия трябва да отговарят пациентите, които ще получат безплатно финансиране за поставяне на имплант или смяна на батерията на вече съществуващ такъв (представяне на методиката, изработена съвместно с НЗОК).