Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

юни 2019

ПВСЧПСН
     
6 юни
Четвъртък
Пресконференция „Съвременни методи за лечение и диагностика на рак на простатата“
Сентръл Парк Хотел
гр. София
12:00 - 13:00 ч.

На 06.06.2019 г., четвъртък, от 12:00 часа в Сентръл Парк Хотел София (бул. „Витоша“ 106) ще се проведе пресконференция на тема „Съвременни методи за лечение и диагностика на рак на простатата“. Организатор на събитието е Българското урологично дружество, а поводът е XIII Национален по конгрес по урология, който се проведе от 30.05 до 01.06.2019 г. в Правец. Научното събитие обедини представители на водещи специалности като урология, образна диагностика, нефрология и онкология, които демонстрираха най-новите методи за диагностика и лечение на онкоурологичните заболявания и дискутираха иновативните и неинванзивни решения в областта на урологията.

 

По време на пресконференцията лекари специалисти ще представят актуални данни за рака на простатата – най-често срещаното онкологично заболяване при мъжете с тенденция за нарастваща заболеваемост. Ще бъде изнесена информация за необходимостта от превенция и ранна диагностика на урологичните заболявания, а също така и за напредъка при прилагането на мултидисциплинарния подход и най-новите методи на лечение при пациенти с рак на простатата.  

 

В събитието ще участват:

-    Доц. д-р Марин Георгиев, началник Клиника по урология към УМБАЛ “Александровска”, председател на Българското урологично дружество, национален консултант по урология
-    Проф. д-р Петър Панчев, ръководител направление „Онкоурология“ към УМБАЛ „Александровска“
- Доц. д-р Красимир Янев, ръководител направление „Лапароскопска урология“ към УМБАЛ „Александровска“
-    Пламен Бинев, пациент