Събития -

ноември 2022

ПВСЧПСН
 
    
11 ноември
Петък
Пресконференция по повод Първата национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания
х-л Астория
гр. София
12:00 - 13:00 ч.

На 11.11.2022 г., петък, от 12:00 ч. в зала „Опера“ на х-л Астория, София, ще се проведе пресконференция за откриването на Първата национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания. В нея ще участват Момчил Баев, д.м., председател на фондация Астра Форум, д-р Асен Меджидиев, министър на здравеопазването, д-р Сидхарта Датта, регионален съветник по въпросите на имунизациите в регионалния офис на СЗО, Деян Денев, председател на АрФарм, проф. Ива Христова, председател на научния комитет на конференцията и директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

 

Първата национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания ще бъде официално открита същият ден в 13:00 ч. и ще продължи до 13:30 ч. на 13.11.2022 г. в зала „Опера“ на х-л Астория, София. Конференцията се организира по инициатива на Фондация Астра Форум, съвместно с представителствата на УНИЦЕФ и СЗО в България.

 

Председател на Организационния комитет е доц. Ангел Кунчев – Главен държавен здравен инспектор в Министерство на здравеопазването. Членове на Научния комитет са проф. Ива Христова, Председател, проф. Радка Аргирова, проф. Мира Кожухарова, проф. Мариана Мурджева, доц. Нина Гачева, проф. Радостина Александрова, проф. Георги Момеков, проф. Татяна Червенякова, проф. Ивайло Търнев, проф. Иван Литвиненко, маг. фарм. Богдан Кирилов, проф. Пламен Димитров.