Събития -

май 2018

ПВСЧПСН
 
   
17 май
Четвъртък
Пресконференция на тема „Постиженията в онкохематологията: от обричаща диагноза до нов живот“
SOHO, зала SoHall
гр. София
12:00 - 13:00 ч.

На 17.05.2018 г., четвъртък, от 12:00 ч. в SOHO (ул. „Искър“ 4), зала SoHall на ет.1, ще се проведе пресконференция на тема „Постиженията в онкохематологията: от обричаща диагноза до нов живот“, поставяща началото на 6-месечна информационна кампания за злокачествените заболявания на кръвта.

 

Организатори на събитието са: Българско сдружение „Лимфом“, Българско медицинско сдружение по хематология (БМСХ), Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

 

На пресконференцията ще научите:

-    На всеки 35 секунди в света се диагностицира по един пациент със злокачествено заболяване на кръвта, но какво показват последните данни за разпространението на онкохематологичните заболявания у нас и в Европа?
-    Кои са основните проблеми при диагностиката, лечението и проследяването на пациентите с онкохематологични заболявания?
-    Как иновациите променят живота на пациентите със злокачествени заболявания на кръвта и какви са очакваните иновации в областта?

 

Модератор на събитието ще бъде журналистът, продуцент и автор на документални филми Георги Тошев, а участници в него ще бъдат:

- Пиринка Петрова – председател на Българско сдружение „Лимфом“, член на Национална пациентска организация (НПО);
- Проф. д-р Маргарита Генова - председател  на УС на БМСХ, Началник на лабораторията по хематопатология и имунология към Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания;
- Проф. д-р Жанет Грудева – Национален консултант по хематология, заместник-директор по диагностично-лечебна дейност, началник на Клиниката по медицинска онкология към УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив, член на УС на БМСХ;
- Деян Денев - изпълнителен директор на ARPharM;
- Елена Георгиева - пациент със злокачествено заболяване на кръвта.