Събития -

юли 2017

ПВСЧПСН
     
      
26 юли
Сряда
Пресконференция "Бюджет на НЗОК 2018 за медицински дейности без заложен дефицит – възможен"
Национален пресклуб БТА-София
гр. София, бул. “Цариградско шосе” 49
11:00 - 12:00 ч.

Българският лекарски съюз е изготвил предложение за рамка на Бюджет 2018 на Здравната каса за медицински дейности, в който не се залага дефицит. Това съобщиха от централата на съсловната организация и отправиха покана към медиите за пресконференция по темата, която ще се проведе утре от 11 ч. в БТА. Ще бъдат представени прогнозните приходи и разходите  за здравноосигурителните плащания в частта медицински дейности, уточняват още от БЛС.   

 

„Целта на изготвеното от Български лекарски съюз предложение за бюджет на НЗОК 2018 е да се представи на обществото и институциите възможността да бъдат увеличени обемите и стойностите на извършваните дейности, в отговор на реалните потребности на системата на здравеопазването и гарантиращи на пациентите своевременен достъп и високо качество на медицинската услуга“, посочват от съсловната организация.

 

Участие в пресконференцията ще вземат председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев, зам.-председателите д-р Галинка Павлова и проф. Огнян Хаджийски и главният секретар д-р Стоян Борисов.