Галерия - Фото

Преобразиха Клиниката по гастроентерология на ВМА
Прочетена: 916 пъти
Снимки: ВМА

Клиниката по гастроентерология – една от водещите школи във Военномедицинска академия (ВМА), вече приема своите пациенти в изцяло реновирана и уютна обстановка, съобщават от лечебното заведение. В клиниката се извършва диагностично-лечебна, научно-преподавателска и изследователска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерологична и хепатологична практика.

 

Клиниката по гастроентерология е една от най-добрите не само в България, но и на европейско ниво, уточняват от болницата. Голямото признание са редица Международни ендоскопски училища, проведени под егидата на Европейската асоциация по гастроинтестинална ендоскопия с участието на европейския ендоскопски елит, но и огромният поток от пациенти от цялата страна, значителна част от които са насочени от медици от други болници, което говори и за признанието на гилдията.

 

В Клиниката по гастроентерология се извършват диагностични и терапевтични процедури на хепатобилиарната система и панкреаса; на горен и долен гастроинтестинлен тракт. Повече от четвърт век в клиниката се прилага ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография – методика, утвърдена в световен мащаб като  златен стандарт при лечение на холедохолитиазата (мигрирали конкременти в главния чернодробен канал при пациенти с жлъчно-каменна болест и новообразувани конкременти в чернодробния канал при пациенти с отстранен жлъчен мехур).

 

Апаратурата от най-висок клас, с която разполага, и възможността да се учат от едни от доайените в областта, я прави прави предпочитана база за обучение и специализация на младите лекари.

 

Модернизацията е в унисон с цялостната концепция на ръководството на ВМА за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение.

Коментари

юни 2023

ПВСЧПСН
   
  

Събития

Няма събития