Новини - България

Премиерът назначи двама зам.-министри на здравеопазването
Прочетена: 103 пъти

Премиерът акад. Николай Денков назначи двама заместник-министри на здравеопазването - д-р Бойко Пенков и доц. Михаил Околийски, съобщава правителствената информационна служба. 

 

Д-р Бойко Пенков заема тази длъжност за четвърти път. Той е бил директор на Националната здравноосигурителна каса, медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ „Софиямед“. Завършва медицина през 1988 г. и има придобити специалности по „Вътрешни болести“, „Белодробни болести“ и „Болничен мениджмънт“, както и дипломи по „Здравен мениджмънт“ и „Администрация в здравеопазването“.

 

Доц. Михаил Околийски през 2014 г. започва работа като експерт в българския офис на Световната здравна организация, а към днешна дата е негов председател. Той е ръководил направление „Психично здраве“ в Националния център по обществено здраве и анализи. Завършил е „Социална терапия“ в Хумболтовия университет в Берлин, Германия, където придобива и докторска степен по психотерапия. Член е на Изпълнителния комитет на Европейската мрежа за оценка на услугите за психично здраве (ENMESH).

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития