Новини - България

Премиерът е с COVID-19
Прочетена: 896 пъти
Снимка: Личен профил на премиера Бойко Борисов във Фейсбук

Министър-председателят Бойко Борисов е с положителен тест за COVID-19, съобщава Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ). Премиерът е уведомил за състоянието си здравната инспекция,  а чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

 

В момента е в ход епидемиологично проучване. Като контактни лица Борисов е посочил министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева - началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

 

От СРЗИ припомнят, че министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

 

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

 

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

 

От правителствената информационна служба пък информираха, че и към момента премиерът изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития