Новини - България

Прекратиха процедурата по закупуване на около 12 500 000 щадящи теста
Прочетена: 107 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова прекрати текущата процедура по закупуване на бързи антигенни тестове за провеждането на индивидуално неинвазивно изследване за COVID-19 на ученици от 1-и до 12-и клас, съобщават от ведомството. От министерството припомнят, че поканата за осигуряване на около 12 500 000 щадящи теста беше публикувана на сайта на министерството на 30 декември 2021 г.

 

Прекратяването на процедурата е следствие от извършена от дирекция „Вътрешен одит“, по искане на министър Сербезова, проверка. В доклада си до здравния министър проверяващите констатират пропуски при организацията на процедурата. Всички налични в МЗ документи, имащи отношение към тази процедура, ще бъдат предоставени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

 

От ведомството уверяват, че до края на настоящата седмица, при спазването на максимална прозрачност и осигуряване на равнопоставеност на участниците, ще публикуват нова покана за закупуване на необходимото количество тестове. Предвидено е представители на Министерството на образованието и науката също да бъдат членове на комисията, изготвяща изискванията към участниците и разглеждаща постъпилите оферти. 

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития