Новини - България

Преглеждат безплатно за рак на простата в болницата в Каварна
Прочетена: 237 пъти

От 26 септември до 1 октомври в Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна ще се извършват безплатни прегледи за рак на простата, съобщава Община Каварна. От лечебното заведение уточняват, че е необходимо предварително записване на телефон: 0570 83161.


Прегледите са част от безплатната профилактична програма, която тече в града по инициатива на управителя на МБАЛ-Каварна д-р Десислав Тасков и под патронажа на кмета на Община Каварна Нина Ставрева.


Простатният карцином е най-честата злокачествена болест на органите на пикочополовата система и втори по честота след карцинома на кожата при мъжете, като изпреварва белодробния и колоректалния  карцином. В България новооткритите случаи са около 3 500 годишно. За да се лекува адекватно карциномът на простатата, е изключително важно той да бъде открит навреме – от това зависи и успехът на приложеното лечение. От преглед при специалист веднъж годишно  се нуждаят всички мъже над 45-годишна възраст, дори и да нямат някакви оплаквания, допълват от болницата.

 

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития