Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Предлагат нови по-строги мерки от петък
Прочетена: 81 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Няма система, която да може да издържи, няма да издържат лекарите и сестрите ни. Готов съм да поема всякаква отговорност и риск. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг след среща при премиера Бойко Борисов, съобщава БНТ.

 

Според министъра е необходимо да бъдат затегнати противоепидемичните мерки в страната. Темата предстои да бъде обсъдена на заседание на Министерския съвет утре.

 

Предложенията за затягане на меркита са:

 

1. Удължаване срокът на обявената извънредна епидемичната обстановка с 4 месеца до края на март 2021 година.

2. Преустановяване на присъствените занятия, практики, стажове и други във всички университети, училища, детски градини и ясли, както и всички форми на извънкласни дейности и занимания по интереси.

3. Преустановяване на всички видове колективни спортни мероприятия, конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, включително частно организирани тържества.

4. Продължаване на забраната за посещения в дискотеки, пиано барове и нощни заведения.

5. Преустановяване работата на заведенията за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, увеселителни и игрални зали, питейни заведения, кафе сладкарници, барове и други. Същите могат да работят само за доставки по домовете.

6. Преустановяване работата на всички нехранителни магазини, включително търговски центрове от типа МОЛ, с изключение на аптеки, дрогерии, доставчици на пощенски услуги, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги.

7. Преустановява се организирането и провеждането на вътрешни и външни екскурзии. Няма ограничения в дейността на обществения транспорт.

 

Ако бъдат приети предложените ограничения, вероятно ще влязат в сила от петък - 27 ноември.

Коментари

август 2021

ПВСЧПСН
      
     

Събития

Няма събития