Новини - България

Поредица от безплатни семинари ще помагат на родители на недоносени деца
Прочетена: 396 пъти
Снимка: Facebook

Фондация „Нашите недоносени деца“ организира безплатни образователни семинари за родители на недоносени деца с медицински специалисти, психолози, терапевти и забавления за самите малчугани. Поредицата от открити събития ще се реализират в раките на месец под надслов „Виж как се сбъдват мечтите“. Тази събота, 14.10.2017 г., от 11:00 ч. на бул. „Патриарх Евтимий“ 66, вх. В, ет. 1 доброволците на фондацията ще посрещнат деца в предучилищна възраст на „Детско караоке“ с проект „Маргаритка“, за да пеят заедно любими български детски песнички. В същия час в неделя родителите са поканени на открит семинар за говорното развитие на недоносените деца. Водещ на семинара ще бъде Маргарита Габровска, логопед и специалист по ранно детско развитие.

 

Целта на инициативата е повече семейства на преждевременно родени деца да научат, че на Световния ден на недоносените, 17 ноември, в София ще отвори врати първият в страната Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“. Точно преди година на същия ден фондацията стартира кампания за набиране на средства за откриването на център, посветен на нуждите на недоносените деца и техните родители. Благотворителният базар на фондацията "Подари мъничко вълшебство", както и благотворителният календар, бяха посветени на тази инициатива.

 

Семейният център за недоносени деца "Малки чудеса" ще предоставя възможност за консултации със специалисти в областта на ранното детско развитие – лекар, психолози, логопеди, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие, музикотерапевт, консултанти по кърмене. Не на последно място той ще бъде място, където родителите да могат да се срещат, да обменят опит и да се подкрепят взаимно.

 

Данните показват, че всяка година около 6500 бебета у нас се раждат преждевременно. Всички те, както и техните родители, имат нужда от навременна, достоверна и достъпна информация, ранна подкрепа в най-трудните моменти, дългосрочен ангажимент от мултидисциплинарен екип, който да им помогне да преодолеят различните последствия, които преждевременното раждане може да има върху детето.

 

Повече информация за центъра може да се намери на Facebook страницата му.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития