Новини - България

Пореден протест в защита на болницата във Враца
Прочетена: 149 пъти
Снимка: pixabay.com

Жители на Враца тази вечер организираха поредното протестно автошествие в подкрепа на местната болница, която продължава да е в тежко финансово състояние, предаде БНР.  

 

Автошествието достигна до международния път Е-79 на изхода на Враца. По-рано то тръгна от центъра на града и премина по възлови улици през най-големия жилищен комплекс "Дъбника". В протестната колона участват 24 автомобила и два мотопеда. Сред протестиращите има и таксиметрови шофьори, които разказаха, че често превозват болни хора до съседни населени места заради проблемите с врачанската болница. 

 

Дясната лента на платното от Мездра към Враца на път Е-79 отново е  блокирана. Движението е затруднено, но не спира. Има и засилена полицейска охрана.

 

Припомняме, вече няколко месеца продължава протестните действия на гражданите на Враца, които настояват болницата в града да бъде запазена и стабилизирана. В средата на май на посещение там бе зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева, която даде обещание, че заплатите на медиците ще бъдат редовно изплащани и лечебното заведение ще продължи да съществува и да се развива. Независимо от това, много медици продължават да напускат, като някои отиват на работа в болницата в Монтана поради по-добрите условия. Междувременно прокуратурата в града съобщи, че е образувала наказателно производство срещу трима лекари от болницата, сред които и бившият й управител, за длъжностно присвояване.

Коментари

декември 2022

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития