Новини - България

Подадоха над 120 проекта в конкурс за устойчиво развитие - удължават срока за кандидатстване
Прочетена: 251 пъти

Кандидатстването за BASF Innovation Hub 2022 ще бъде удължено с две седмици и ще продължи до полунощ на 30 септември, обявиха организаторите от химическата компания BASF. Конкурсът е създаден с цел предоставяне на финансова подкрепа за развитието на най-добрите иноватори и стартъпи. 

 

Регионалното състезание BASF Innovation Hub ще се проведе в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа, сред които и България. Фокусът на състезанието ще бъде върху решенията, които пряко или косвено допринасят за стълбовете на Зелената сделка – чиста енергия, интелигентни транспортни системи и стратегии „От фермата до трапезата“.

 

„Толкова е хубаво да видиш колко много стартъпи от Югоизточна Европа и по-специално от България искат да се присъединят към нашия конкурс. До момента са кандидатствали повече от 120 проекта от различни иноватори и стартъпи. Всички те се фокусират върху възобновяемите енергийни източници – като електричество и топлина, генерирани от слънчева, вятърна и водна енергия, биомаса, геотермални ресурси и биогорива, и водород, получени от възобновяеми ресурси. Очевидно е, че Зелената сделка наистина е вдъхновяваща тема за младите хора и те активно работят за намирането на полезни решения за една устойчива планета. Поради големия интерес решихме да удължим крайния срок за кандидатстване и използваме възможността да поканим стартиращи компании, които евентуално все още не са кандидатствали, да представят своите идеи до 30 септември в полунощ”, подчерта Андреас Лиер, управляващ директор на BASF за България и Румъния и отговарящ за Южен Централен Черноморски регион.

 

В местния етап на състезанието журито ще избере най-добрата идея от България, която по-късно ще участва в регионалните финали на BASF Innovation Hub заедно с най-добрите решения от останалите участващи страни. Победителят в местния етап на състезанието ще получи награда от 2500 евро, а най-добрата идея в регионалния кръг ще спечели 5000 евро.

 

Конкурсът е отворен за иноватори и стартъп екипи с до пет човека, които вече са стартирали своята дейност. Единственото изискване е подадената идея пряко или косвено да допринася за създаването на решения за чиста, надеждна и достъпна енергия, решения за устойчиво земеделие чрез стратегия „От фермата до трапезата“ и решения за интелигентни транспортни системи. Паричната награда, предназначена за най-добрите проекти, може да бъде използвана по всякакъв начин, който иноваторите и стартъпите считат за важен за развитието на тяхната идея. Независимо дали става въпрос за участие в изложение, финализиране на продукта или неговото тестване, или всякаква друга развойна или промоционална дейност, ние сме там, за да ги подкрепим”, обясни Андреас Лиер.

 

Повече информация за състезанието, изискванията и процедурата за кандидатстване може да се намери на: https://www.join-innovationhub.com/.

Коментари

март 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития