Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

По разпореждане на Борисов: Дискотеките все пак отварят от утре
Прочетена: 39 пъти
Снимка: Pixabay.com

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде вчера нова заповед, на основание на която от утре, 15 юни, дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки, съобщават от здравно министерство.

 

Решението на Ананиев да отвори нощните заведения идва изненадващо след по-малко от 24 часа от последната му заповед, в която забраняваше дейността им до края на извънредната епидемична обстановка - 30 юни. Промяната в почивния съботен ден се е наложила по разпореждане на министър-председателят Бойко Борисов, уточняват от здравното ведомство.

 

В друга заповед, която също влиза в сила утре, Ананиев регламентира, че лицата, пристигащи в България от Кралство Нидерландия, не подлежат на 14-дневна карантина.

 

Карантината остава за всички, които пристигат на територията на Република България от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия и Република Португалия, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора.

Коментари

януари 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития