Новини - България

Педиатрията спира приема на спешни пациенти
Прочетена: 109 пъти

Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митов“ спира да приема спешни пациенти от днес. За това информира временно изпълняващият длъжността директор доц. Димитър Калайков в писмо до Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) и Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) - София.

 

Публикуваме пълният текст на писмото:

 

„Уведомявам Ви, че от 27.11.2019 г. спираме приема на деца нуждаещи се от интензивно лечение и дихателна реанимация поради тежки кадрови проблеми. Засега до 05.01.2020 г.  

 

Първо, имаме депозирани две молби за напускане от двама от тримата анестезиолози. Третият в момента е в отпуска и по принцип не обслужва децата, нуждаещи се от интензивно лечение.

 

Второ, след отстраняването от работа на д-р Е. Георгиева и напускане на още двама колеги, които работеха в интензивно отделение нямаме възможност да обезпечим достатъчно колеги със специалност по педиатрия за работа в интензивно отделение. В момента голяма част от дежурствата се поемат от колеги с много малък клиничен опит, което създава реална опасност от възникване на нов инцидент.

 

Във връзка с това моля да бъдат уведомени съответните лечебни заведения, че деца, нуждаещи се от интензивно лечение, следва да се насочват за лечение в Национална кардиологична болница или в болница „Пирогов“.

 

При решение на кадровия проблем преди 05.01.2020 г. ще Ви уведомим заблаговременно."

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития