Събития -

април 2023

ПВСЧПСН
     
1 април
Събота
Пациентски форум „ Ранна менопауза при жени с рак на гърдата“
Конферентен център на Литекс Тауър
гр. София
09:00 - 17:00 ч.

На 01.04.2023 г., събота, Българско дружество за борба с рака на гърдата и други гинекологични тумори (БДРГ) организира своя първи Пациентски форум на тема "Ранна менопауза при пациенти с рак на гърдата: курс за подобряване на качеството на живот". Събитието ще се състои онлайн и в Конферентен център на Литекс Тауър (ул. “Лъчезар Станчев” №3, 1756, София). 

 

Курсът е насочен към пациенти с рак на гърдата, които в момента са на терапия или са били на онкологична терапия в миналото. Той би бил полезен и за жени с премахнати оперативно яйчници в по-ранна възраст по каквато и да причина и също така при жени без онкологично заболяване с менопаузални оплаквания. 

 

Курсът разглежда причините и механизмите за възникването на менопаузата, както и различните подходи - медикаментозни и алтернативни за овладяване на симптомите. Лектори за известни специалисти във всички специалности, ангажирани  с грижата за тези пациенти: Д-р Мариела Василева (хирург), Д-р Елица Валериева (акушер-гинеколог), Д-р Маргарита Тарейн (психолог), Доц. Д-р Ангел Йорданов (акушер-гинеколог), Д-р Ангелина Недялкова (ендокринолог и диетолог), Доц. Д-р Мария Юнакова (акушер-гинеколог), Д-р Маргарита Таушанова (онколог), Д-р Мартин Христов (кардиолог), Цветелина Миланова- Медицински рехабилитатор ерготерапевт.