Новини - България

Пациенти на д-р Гагова готови за национални протести, а в „Шейново“ слагат още камери, ако болницата иска
Прочетена: 121 пъти

Около 150 души – родители и родените и в болница „Шейново“ деца, се събраха в двора на АГ-болницата днес, за да изкажат подкрепата си за д-р Албена Гагова, предаде репортер на Redmedia. Поводът бе нападението над акушер-гинеколожката, в резултат на което тя пострада сериозно и все още не е излязла от психичния шок.

 

Припомняме, че д-р Гагова бе нападната в събота от 37-годишния Владимир Стоянов, тъй като лекарката отказала да му даде веднага и при липса на необходимите документи плацента на току що роденото му бебе. Мъжът бе задържан в неделя за 72 часа, а вчера мярката му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

 

Веднага след инцидента благодарни пациенти създадоха Фейсбук група „Подкрепа за д-р Гагова“. За кратко време тя събра над 3000 членове. Част от тях завиха днес намерението си да продължат днешния протеста и той да стане национален и в подкрепа на всички български лекари, като бъдат организирани акции в различни градове на страната. Повече информация за бъдещите активности ще бъде оповестена в социалната мрежа.

 

Директорът на Втора САГБАЛ „Шейново“ д-р Румен Велев също излезе пред болницата и разговаря с протестиращи срещу насилието в здравеопазването.

„Виждам огромната подкрепа, която наши пациенти ни засвидетелстват в последните дни. Чувствам и вълната от съпричастност към нас лекарите. Това ме радва много и мога да споделя, че усетът ми за оптимизъм се завръща“, каза пред журналисти д-р Велев.

Той бе категоричен, че нито една пациентка на д-р Ггаова няма да бъде оставена без наблюдение и грижи и добави, че всички жени вече са поети от други лекари в болницата.

„Надявам се това безумие, на което сме свидетели през последните дни и месеци, да бъде спряно. А що се отнася до конкретния случай, нападателят на нашата колежка – да получи адекватна присъда“, каза още д-р Велев.

Днес болницата бе посетена и от столичия кмет Йорданка Фандъкова.

„Можем да окажем помощ на болница „Шейново“  с допълнителни камери за охрана, ако се прецени, че това е необходимо. Камерата обаче само констатира, а не предпазва. Затова е важно цялото общество да се противопостави на насилието и да прояви непримиримост към такива прояви“, категорична бе Фандъкова.

Невена ПОПОВА

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития