Събития -

април 2024

ПВСЧПСН
     
6 април
Събота
Първи национален форум „Да се родиш с инвитро“
Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда
гр. София
09:30 - 17:30 ч.

На 06.04.2024 г., събота, от 09:30 до 17:30 ч. в Аула „Токуда“ на етаж 9 в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда ще се проведе Първият национален форум за етичните и психо-социални въпроси на асистираната репродукция „Да се родиш с инвитро“, съобщават от лечебното заведение. Събитието се организира в партньорство с терапевтично-обучителния център „Зеленият двор“. 

 

Националният форум цели да отвори пространство за среща и диалог между медицинските специалисти, психоаналитиците и родителите по отношение на деликатните емоционални предизвикателства, пред които те се изправят в процеса на асистираната репродукция. Форумът ще бъде открит от д-р Мефтуне Шефкетова, ръководител на Инвитро център Токуда, д-р Маргарита Тарейн, ръководител на Центъра по клинична психология, психоонкология и психосоматика и психоаналитика проф. дпн Моника Богданова.

 

Специални гости на събитието ще бъдат д-р Мириам Сежер, френски психоаналитик и детски психиатър и д-р Джема Дюран, гинеколог и лекар-консултант по медицинска етика в болница „Фош“, Сюрен. По време на форума актрисата Искра Донова ще засегне преживяванията на пациента в периода на инвитро лечението. Ще бъде представена и книгата „Да се родиш с инвитро“, насочена към децата, заченати с инвитро и техните родители.

 

За участие в целодневния форум е необходима предварителна регистрация.