Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Парламентът се разпусна - ще работи само при необходимост, свързана с извънредното положение
Прочетена: 79 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Народното събрание се разпусна с цел спазване на мерките за изолация свързани с разпространението на новия коронавирус COVID-19. По време на извънредното положение депутатите ще работят само по законопроекти и актове, свързани с извънредната ситуация. Решението бе гласувано днес със 115 гласа "За", 65 гласа "Против" и без "Въздържал се". Против решението бяха от ПГ "БСП за България".

 

Проектът за решение, който регламентира този режим на работа на народните представители, е подписан от председателя на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов, лидерът на "Воля" Веселин Марешки, Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти" и Борис Ячев от НФСБ.

 

Извънредното положение бе въведено на 13 март с решение на парламента и е до 13 април. През този период парламентарният контрол ще бъде в писмена форма, според гласуваното днес решение, парламентарните комисии ще продължат работа.

 

По време на извънредното положение извънредни заседания на НС се свикват според разпоредбите на Конституцията кой и кога има право да свиква законодателния орган и според правилника за работа на парламента.

Коментари

септември 2021

ПВСЧПСН
  
   

Събития

Няма събития