Новини - България

Отстраниха тумор с размер на бебе
Прочетена: 362 пъти
Снимка: МБАЛ „Света София“

Тумор с размерите на бебе са отстранили медиците в МБАЛ „Света София“, съобщават от лечебното заведение. Доброкачественото образувание е близо 4 килограма и с дължина50 см. Пациентката заявила, че 20 години не е ходила на гинеколог.

 

63-годишната жена се оплаквала от няколко месеца от болка в дясната страна на корема, който бил видимо издут. Жената знаела от преди две десетилетия, че има миомен възел и с него си обяснявала състоянието си. Наскоро решила да посети АГ специалисти. При прегледа се установява наличие на киста с бистра течност с размери 15 на 20 см, а над матката се визуализира солидна формация с размери 15 на 30 см. Така се стига до операция, при която е отстранена миоматозната матка, както и близо 4 килограмова туморната формация. Резултатите от хистологичното изследване установяват, че образуванието е доброкачествено, а пациентката е добре и вече при семейството си.

 

АГ специалистите напомнят, че не трябва да се прекъсва връзката с лекарите и веднъж в годината трябва да се извършва профилактичен преглед, независимо дали жената е в менопауза. Много заболявания могат да се лекуват лесно и успешно, ако бъдат диагностицирани в ранен стадий.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития