Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Отменят „синя“ и „зелена“ зона в София до 29 март
Прочетена: 39 пъти

Отменя се временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони в София. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще се направят допълнителни промени. Това обяви на Facebook страницата си кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя мотивира решението си с желанието да се осигурят условия за по-голяма социална дистанция, като част от мерките за овладяване на разпространението на коронавируса. Столичният оперативният щаб е приел и други предложения на кмета. Сред тях са:

 

- Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично да бъдат удължени без да е необходимо отиване до пункт на Център за градска мобилност.

 

- На всички метростанции е въведена организация за напомняне на пътниците да запазват по-голяма дистанция един от друг.

 

- Продължава засилената дезинфекция на всички превозни средства на градския транспорт. Екипи на транспортните оператори следят използването на всяка линия и се подготвя реорганизация спрямо натовареността.

 

"Моля всички софиянци, да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и Министерство на здравеопазването. Да, промените се отразяват на живота ни, но имат за цел да го запазят. Благодаря на всички за усилията! Заедно ще се справим!", написа още Фандъкова.

Коментари

септември 2021

ПВСЧПСН
  
   

Събития

Няма събития