Новини - България

Отмениха задължителното носене на маски
Прочетена: 252 пъти

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отменя заповедта за задължително носене на защитни маски на открити и закрити обществени места. На брфинг с Министерски съвет, той обясни, че "правителството силно подкрепя" мярката за използване на маски като още едно средство за предотвратяване на разпространението на коронавируса. Тъй като обаче нямало пълно обществен съгласие в обществото за задължителното им използване, министърът е подписал заповед за отяна на разпоредбата си до постигане на консенсус.

 

Вместо това страната ще закупи 1 млн. предпазни маски FFP2 или FFP3. Te ще бъдат раздадени чрез структурите на Министерството на труда и социалната политика на социално слаби хора, коит нямат възможност да си купят сами. Очакванията са това да се случи до седмица.

 

"Използването на маските дава възможност за отдалечаване от онези мерки,които значително ще ограничат гражданските права на българското население. Ето защо дълбоко сме убедени, че тази мярка води до отдалечаване на онзи момент, в който ще трябва да пристъпим към по-тежки, по-трудни за българските граждани моменти", каза Ананиев.

Коментари

януари 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития