Новини - България

Откриха Корпус 2 на МБАЛ „Св. София“
Прочетена: 1150 пъти
Снимки: МБАЛ "Св. София"

Откриха официално Корпус 2 на МБАЛ „Св. София“ в София. Структурата разполага със супермодерно обзаведени 7 операционни зали,  реанимация, стоматология, Диагностично-консултативния център, хемодиализен център, хоспис за възрастни хора, конферентна и лекционни зали, както и с 393 болнични легла. Застъпени са почти всички медицински специалности.

 

Масивната 8 етажна сграда, погледната от птичи поглед, наподобява белите дробове в човешкия организъм, чрез който медицината  „диша“ по нов, съвременен и модерен начин. Постиженията на медицинската технология, които са съчетани със съвременна и уютна сграда, естествено привличат български лекари, които работят в чужбина, да се върнат и лекуват в родната си страна и  в МБАЛ „Света София“.

 

На покрива на Корпус 2 е разположен енергиен център, който включва всички съоръжения за дейности свързани с климатизация, вентилация и топлопроизводство, като за целта се използват газови термопомпи. „Зелената“ болница разполага и с 10 места за електроавтомобили със станции за зареждане.

 

Структурата бе осветена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил. На събитието присъстваха повече от 200 гости и представители на организации в здравната сфера.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития