Новини - България

Откриха изложба, посветена на донорството
Прочетена: 55 пъти
Снимка: ИАМН

Изложба „Да! За живот!“ с плакати, посветени на донорството и трансплантацията, беше открита в София. Експозицията е в парковото пространство на Националния дворец на културата пред лятната сцена на „Кино Кабана“. Творбите са на студенти от Национална художествена академия, съобщават от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" (ИАМН).

 

Изложбата откриха изпълнителният директор на агенцията Иванка Динева и доц. д-р Ненко Атанасов от катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Национална художествена академия (НХА). По време на събитието Динева благодари за активността на студентите и съпричастността им към тази емоционална тема и изрази надежда, че и в бъдеще младите творци ще се включват в инициативи, популяризиращи благородната кауза.

 

Визуалните послания на плакатите изобразят донорството като благороден жест, спасяващ животи, чрез който частица от човека продължава да живее в други хора и след смъртта му. Студентите, които бяха отличени като победители в конкурса, Георги Георгиев, магистърска програма „Визуална комуникация“, Илияна Банева, 2-ри курс, специалност „Плакат и визуална комуникация“, НХА – Филиал Бургас, и Яна Балтаджиева, 4-ти курс, специалност „Плакат и визуална комуникация“, бяха наградени с графични таблети.   

Експозицията е организирана по инициатива на ИА „Медицински надзор“ в партньорство с Национална художествена академия и Столична община и е първата от поредица от изложби в страната, които предстои да се реализират през следващите месеци. Изложбите са част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития