Новини - България

От 23:30 ч. днес влизат в сила новите противоепидемични мерки
Прочетена: 173 пъти
Снимка: Pixabay.com

От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени със заповедта на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, с цел ограничаване разпространението на коронавируса у нас.

 

Днес е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна. От понеделник обучението от 1-ви до 12-ти клас и в университетите преминава в електронна среда, а детските градини и яслите се затварят до 21 декември.  

 

Затварят се за посетители и заведенията. Те ще работят само с доставки по домове и офиси. Търговските центрове тип мол също преустановяват работа, като в тях ще работят само хранителните магазини, аптеките, банковите и застрахователните офиси и мобилните оператори.

 

Няма да работят фитнес залите, казината, културните институции. Изключение са театрите, а залите им ще останат отворени при 30% заетост на местата. Спортните тренировки и състезания за деца до 18 години се забраняват. За възрастните спортисти ограничението е турнирите да се провеждат без публика.

 

Преустановяват се груповите пътувания и екскурзии в страната и чужбина. На частни събирания, сред които сватби, кръщенета, погребения, ще могат да присъстват до 15 души.

 

Зеленият коридор за хората над 65 години в хранителните магазини отново се променя. От утре той ще е между 8:30 и 10:30 сутринта. В този часови диапазон в обектите няма да се допускат хора до 65 години. За аптеките "зеленият коридор" отпада.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития