Новини - България

Осми национален фарма форум на "Мениджър": Бизнес и политици в дебат за бъдещото управление на здравеопазването
Прочетена: 958 пъти

Година от началото на пандемията от коронавирус и на прага на избори за нов парламент сп. "Мениджър" търси отговор на въпроса как политическата класа у нас чете уроците на COVID-кризата и какви ще бъдат водещите приоритети в управлението на здравеопазването и здравната ни система в осмото издание на своя национален фарма форум. Под надслов "Повратна точка - политиките, промените, платформите", той ще се проведе утре, 10 март, от 10.30 ч. в Международно висше бизнес училище София. Събитието е в хибриден формат и ще се излъчва на сайта "Мениджър Нюз", както и във фейсбук.

 

Форумът ще бъде открит от Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването.

 

Събитието ще протече в три дискусионни панела, в които ще се включат лидери на мнения от водещи фарма компании и съсловни организации, експерти и представители на основни политически партии. "Мениджър" отправи покана към партийните формации, които според актуалните социологически проучвания се очаква със сигурност да влязат в състава на следващия парламент. На поканата за участие по ключовия дебат за бъдещите здравни политики се отзоваха три от тях. Какви са възможностите за постигане на национален консенсус по няколко определящи за ускореното развитие и бъдеща устойчивост на здравната система у нас ще дискутират:

  • д-р Даниела Дариткова, дм, ГЕРБ 
  • проф. Георги Михайлов, БСП
  •  д-р Александър Симидчиев,  Демократична България

 

Преди това, лидери на мнения от водещи фарма компании и представители на браншови организации ще зададат очакванията към бъдещото управление на здравеопазването у нас като представят своята гледна точка за неотложните мерки и приоритети за стабилизиране и модернизиране на българското здравеопазване.

 

За първи път, с общо послание към политическата класа у нас ще излязат Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на Тева в България и председател на Управителния съвет на Българската Генерична Фармацевтична Асоциация (БГФАРМА) и Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

 

Сред участниците в първия панел на събитието са също проф. Асена Сербезова, дм, председател на УС на БФС и д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС

 

Поглед към близкото бъдеще на здравеопазването от ново поколение ще дадат участниците в Трети панел, който е под надслов NEXTGEN HEALTH. В него представители на фармацевтичната индустрия и технологични компании ще споделят кои са новите измерения на развитие и смели подходи в областите, в които инвестират знания, новаторски решения и научни достижения за създаването и прилагането на следващото поколение терапии, ранна диагностика, достъпно лечение за подобряване на физическото здраве и качеството на живот.  Сред участниците са Силвия Илиева, професор във Факултета по математика и информатика и директор на институт GATE към Софийски Университет „Св. Кл. Охридски“, Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на Тева в България,  Кристина Ескенази, председател на Биотехнологичен и Здравен Клъстер, Лука Чичов, генерален мениджър на IQVIA България, Иван Станков, изпълнителен директор на AI Uncovered ltd, Лондон.

 

Можете да се регистрирате за присъствие в залата на събитието на: https://events.manager.bg/  или да гледате онлайн в сайта manager.bg и във фейсбук събитието Осми национален Фарма Форум.

 

Генерален спонсор на Осми национален Фарма Форум е: TEVA

Форумът се осъществява и с подкрепата на: SANOFI;  AMGEN;  Astellas

 

Партньори на инициативата са: bTV Media Groupdir.bgREDmedia и PR Play

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития