Новини - България

Още шестима напускат "Пирогов" в знак на протест
Прочетена: 353 пъти

Още шест молби за напускане са били подадени в деловодството на УМБАЛСМ "Пирогов" ден след като шефът на Клиниката по детска ортопедия и травматология д-р Атанас Кацаров подаде оставка.

"Не съм съгласен с това, което се случва в момента в "Пирогов", коментира тази сутрин в ефира на NOVA тв д-р Кацаров и показа копия на уведомленията за напускане на шестима специализанти от отделението.

По думите му, оригиналите са в „Пирогов“, където не се подписват, защото ръководството ще вика хората един по един "да ги репресира", защото от общо 11 лекари в отделението, 7 напускат.

 

Причината за протестите е промяната в плана за ремонт на детските клиники в болницата, наложена от новия директор проф. Асен Балтов. Д-р Кацаров твърди, че с въведените корекции напълно се разбива работата не само на неговата клиника, а и на други – детско кърмаческо отделение, детска хирургия и детска гръдна хирургия.

"Всичко това се променя като начин на работа, изведнъж се натикват отделения в по няколко стаи. Ние сме разхвърляни на пет места, на четири различни етажа, отдалечени възможно най-много от спешните приемни кабинети, от операционната", каза д-р Кацаров.

Единствената молба за напускане в делеводството на "Пирогов" в момента е тази на д-р Кацаров, опонира му директорът проф. Балтов в ефира на БНТ. По думите му детската клиника по ортопедия и травматология разполага с шестима специалисти и шестима специализанти.

"Ако те нямат желание да учат, могат да напуснат. Но основните специалисти остават. Така че детската ортопедия и травматология изобщо няма да бъде закрита", категоричен е проф. Балтов.

Междувременно сутринта пред лечебното заведение се събраха колеги, приятели и родители на пациенти на д-р Кацаров, за да изразят подкрепата си към него.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития