Новини - България

Още четирима души са със съмнения за морбили
Прочетена: 95 пъти

В Министерството на здравеопазването е постъпила информация от Регионалната здравна инспекция в Благоевград за нови 4 случая на морбили, всички хоспитализирани днес в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград.  Три от случаите са на деца от гр. Разлог, съответно на възраст 1 г. 5 м, 1 г. 8 м и 13 г. Децата са били хоспитализирани в МБАЛ –  Разлог с различни диагнози и са изписани преди да се появят клиничните симптоми на първите случаи на морбили там. В момента се проучва имунизационният им статус.

 

Четвъртият случай е на мъж на 27 г. от гр. Разлог, пристигнал от Италия преди около седмица с оплаквания от висока температура и кашлица. Лекувал се е в домашни условия, но поради неповлияване на симптомите, след преглед от общопрактикуващ лекар, е хоспитализиран със съмнение за морбили. Мъжът е в тежко състояние с дихателна недостатъчност и е преведен в Отделение по анестезиология и интензивно лечение.

 

От извършените лабораторни изследвания на постъпилите вчера 12 проби в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) до момента 7 са с положителен резултат за морбили. До края на деня се очаква да бъдат отчетени и останалите.

Коментари

септември 2022

ПВСЧПСН
   
  

Събития

Няма събития