Новини - Свят

Осъдиха Johnson & Johnson да плати $417 млн. на болна от рак жена
Прочетена: 404 пъти

Johnson & Johnson трябва да плати 417 млн. долара на жена, която твърди, че се е разболяла от рак на яйчниците, след като е използвала продукти, като бебешка пудра, съобщава ВВС. Това е най-голямата, наложена на компанията глоба, от страна на съда в Калифорния в поредицата дела срещу нея, уточнява медията. Johnson & Johnson е обвинена, че не е отправила адекватно предупреждение за рисковете от рак от продуктите й базирани на талк.

 

Говорител на Johnson & Johnson защити безопасността на продуктите. Компанията планира да обжалва решението на съда, както и в предишните дела.

„Ще обжалваме днешната присъда, защото се ръководим от науката“, заяви говорителят на Johnson & Johnson Consumer Inc Керъл Гудрич.

Медията допълва, че към момента няма категорични данни за връзка между употребата на талк и причиняването на рак и допълва, че Johnson & Johnson, чиято централа се намира в Ню Джърси, е залята от искове от жени, които твърдят, че са развили рак заради употребата на продукти на компанията.

 

Johnson & Johnson загуби четири от предишните пет дела пред съдилища в Мисури и трябваше да плати глоби в размер на повече от 300 млн. долара.

 

Искът в Калифорния е заведен от 63-годишната Ева Ечеверия, която твърди, че започнала да използва бебешка пудра, когато била на 11 години. Тя получила диагноза рак на яйчниците преди десет години, съобщават адвокатите й. Според иска компанията знаела за риска, свързан с пудрата на основата на талк, но прикрила информацията от обществото.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития