Събития -

септември 2022

ПВСЧПСН
   
  
28 септември
Сряда
Организират кампания за доброволно кръводаряване в София
Paradise Center
гр. София
11:00 - 14:00 ч.

На 28.09.2022 г., сряда, от 11:00 до 14:00ч. в Paradise Center ще се проведе кампания за кръводаряване. Тя се организира съвместно с Национален център по трансфузионна хематология. Желаещите да станат кръводарители е необходимо да се регистрират предварително онлайн ТУК

 

В инициативата може да вземе участие всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, който тежи повече от 50 кг и не е приемал медикаменти в последните 48 часа. Всички материали и консумативи за кръводарителската кампания са стерилни и за еднократна употреба.

 

Преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40-тия ден от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването.

 

Не се изисква специална подготовка преди акта на кръводаряване. Процедурата отнема 30 минути, като след нея се приемат повече калорични течности и храни.

 

Целта на кампанията е да повиши информираността на гражданите относно кръводаряването и ползите от него и да улесни всички, които са готови и желаят да даряват кръв, за да спасят нечий живот.