Новини - България

Онкоболна отказва лечение, за да износи бебето си
Прочетена: 409 пъти

32-годишна жена с диагноза рак на гърдата роди по спешност, в шестия месец, в столичната АГ болница „Майчин дом”, съобщават от лечебното заведение. Още докато бременността е в ранен срок, пациентката е диагностицирана и оперирана. Лекарите я съветват да прекъсне бременността, но тъй като рожбата е много желана, жената отказва аборт както и последващата лъче и химеотерапия. За съжаление болестта бързо напредва  и при приемането й в „Майчин дом” тя вече е с метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб. Освен това е и с редица придружаващи заболявания като множествена склероза, високо кръвно налягане, нисък хемоглобин и голяма загуба на тегло.

 

„Пациентката е била посъветвана да постъпи в нашата болница, тъй като тук бебето има най-големи шансове за оцеляване. Клиниката ни по неонатология е не само най-голямото такова звено в държавата, но и с най-добрата апаратура и специалисти”, разказа доц. Николай Доганов, който извършва цезаровото сечение.

 

Денят преди секциото е направена стройна подготовка като е коригирана анемията с кръвопреливане. Предприети са необходимите реанимационни действия за бебето. Новороденото е момченце с тегло 910 гр., във видимо добро състояние, което в момента е в интензивно отделение и за него се полагат изключителни грижи да бъде стабилизирано.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития