Събития -

октомври 2023

ПВСЧПСН
      
     
18 октомври
Сряда
Официално представяне на Ортопедична фондация за изследвания и обучение
БТА
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 18.10.2023 г., сряда, от 11:00 ч. в Националния пресклуб на БТА (бул. „Цариградско шосе“ 49) ще се проведе официалното представяне на Ортопедична фондация за изследвания и обучение – ОРФИО. Организацията има амбицията да бъде водеща ортопедична организация с активен ангажимент към отлично лечение и постоянното усъвършенстване на резултатите за хората със заболявания на опорно-двигателната система. Целта им е пациентите да получават най-високо ниво на грижа, което им позволява да водят пълноценен живот.

 

По време на събитието ще бъдат представени основните приоритети, мисия, цели и задачи на организацията, най-често срещаните заболявания на опорно-двигателната система и най-често извършваните ортопедични операции, проблемите, които срещат лекари и пациенти при диагностиката, лечението и рехабилитацията на този тип заболявания. Ще бъдат представени и два от проектите на Фондацията - образователен сертификационен курс за специализанти, млади лекари и специалисти в областта на ортопедията и проект за измерване на резултати в ортопедични лечебни заведения в България и въвеждане на артропластичен регистър, обхващащ целия цикъл на лечение на пациенти със сменена тазобедрена или колянна става.

 

Участници в събитието ще бъдат:

•    Проф. д-р Пламен Кинов, председател на ОРФИО, началник на Клиниката по ортопедия и травматология на Университетска болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и Ръководител на Катедрата по ортопедия и травматология на Медицински университет - София
•    Д-р Георги Луканов, член на ОРФИО, специализант в Клиника по ортопедия и травматология на Университетска болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и асистент към Катедрата по ортопедия и травматология на Медицински университет -София
•    Д-р Славейко Джамбазов, член на ОРФИО, основател на неправителствената организация „Ценности за бъдещето“ (FutureValues)

 

На представянето са поканени представители на Министерството на здравеопазването, НЗОК, неправителствени и бизнес организации, медицински специалисти и експерти.