Новини - България

Обявяват нов търг за линейки до дни
Прочетена: 105 пъти
Снимка: Redmedia.bg

През следващата седмица ще бъде обявен нов търг за линейки, специално за онези видове санитарни автомобили, за които на предишния търг не се яви нито един кандидат. Това заяви министър Кирил Ананиев в отговор на въпрос на депутата от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски по време на  днешния блиц контрол в парламентарната Комисия по здравеопазването.

 

По думите на министър Ананиев спешната помощ е един от приоритетите в управлението на неговия екип и се полагат големи усилия работата в тази област да се извършва в нужното темпо. 

 

Министърът съобщи, че изготвените технически параметри за извършване на строително-монтажните работи за нуждите на спешните центрове, филиалите за спешна помощ и спешните отделения в 34 лечебни заведения, са в процес на съгласуване от съответните институции и издаване на разрешения от строеж на общините. До края на годината ще бъдат окомплектовани цялостните документации и ще бъдат обявявани по реда на Закона за обществените поръчки.

 

Създадени са работни групи, които подготвят цялостната документация за обявяване на обществени поръчки за избор на одитор по проекта и на изпълнител за осигуряване на дейностите по комуникация и информация.

 

До седмица ще бъде обявена и поръчката за техническото оборудване на обектите. Предстои да бъде изготвена документацията и за обществената поръчка за обзавеждането, която трябва да бъде обявена до месец.

 

Невена ПОПОВА

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития