Новини - България

Обявиха Национален ученически конкурс на тема: „Посланици на здравето“
Прочетена: 99 пъти

Министерство на здравеопазването обяви Национален ученически конкурс на тема: „Посланици на здравето“, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Той се провежда по инициатива на здравно министерство, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България. 

 

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., приета с Решение № 538 от МС на 12.09.2013 г. 

 

Националният конкурс започва от 10 октомври 2017 г. и продължава до 1 юни 2018 г. Той ще протече в две фази. През първата фаза (10 октомври 2017 г. – 15 декември 2017 г.) участниците трябва да изготвят и да изпратят в МЗ своите проекти в областта превенция на хронични незаразни болести. През втората фаза -  25 декември 2017 г. – 10 май 2018 г., ще стартира реализацията на проектите и тяхното отчитане.

 

Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двете фази на конкурса, напомнят от министерството.

 

Експертна комисия с участието на представители на МЗ и всички партньори ще извърши класирането на участниците до 25 май 2018 г., след което резултатите ще бъдат публикувани на интернет-страниците на МЗ, МОН, МК, ММС, МОСВ и ПЕКБ. Официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни 2018 г. Предвидени са общо тринадесет предметни награди, по три във всяка възрастова категория, три поощрителни награди и една специална награда.

 

Пълната информация за регламента на конкурса - изисквания за кандидатстване, за участие, изисквания към съдържанието на проектите, критерии за оценка, етапи на оценяване и награди за победителите, е публикувана  на интернет-страниците на МОН, МК, ММС, МОСВ и ПЕКБ. Регионалните здравни инспекции и регионалните инспекторати по образование в страната и регионалните инспекции по околна среда и водите са в готовност, както всяка година, да оказват необходимата помощ на участниците.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития