Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

октомври 2019

ПВСЧПСН
 
   
29 октомври
Вторник
Обучение „Смъртоносният дует – сърдечна недостатъчност и диабет“
ФотоСинтезис Арт Център
гр. София
14:30 - 16:30 ч.

На 29.10.2019 г., вторник, от 14:30 ч. във ФотоСинтезис Арт Център (бул. „Васил Левски“ 57, ет. 2) ще се проведе седми модул от обучението за здравни журналисти „Часът на диабета“. Темата на семинара е „Смъртоносният дует – сърдечна недостатъчност и диабет“.

 

Гост лектори ще бъдат доц. Яна Симова - началник на Отделение по кардиология, Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център и доц. Александър Шинков - специалист по ендокринология и болести на обмяната в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“- София.

 

По време на събитието ще бъде представена информация за усложненията на захарния диабет тип 2, които могат да бъдат фатални, за тяхното разпространение и  диагностиката и необходимостта от постигане на ранен адекватен контрол и превенция.

 

***
Началото на проекта „Часът на диабета“ бе поставено през 2016 г., като част от социално отговорната политика на фармацевтична компания АстраЗенека България и с подкрепата на Посолството на Великобритания в България и лично на посланика - Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс.

 

Инициативата цели до българските граждани да достигне полезна информация както за превенцията, ранната диагностика и навременното лечение на заболяването, така и за различните аспекти на неговото проявление и обвързаността му с други социално значими заболявания.