Новини - България

Общо 169 млн. лв. са заработили болниците през декември 2016-а
Прочетена: 341 пъти

Точно 168 962 431 лв. са отчели лечебните заведения в страната за последния месец на 2016 година, обявиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Сумата е със 7% по-ниска спрямо ноември 2016-а, което според ведомството се дължи на по-добрия контрол върху дейността на болниците след въвеждането на системата за пръстова идентификация.

 

Разходите на лечебните заведения намаляват заради броя на хоспитализираните пациенти, които също са по-малко, допълват от пресцентъра на здравната каса.

"През ноември, когато системата за автентификация започна да се прилага в болниците, се забелязва тенденция към намаляване на ръста на пациентите, потърсили болнична медицинска помощ. През декември 2016 г. е очевиден спадът в броя на хоспитализираните, спрямо ноември 2016 г. – с 25 890 пациента", отчитат от НЗОК.

През цялата минала година здравноосигурените са получили лечение по 266 клинични пътеки, 39 амбулаторни процедури и 4 клинични процедури (КП, АПр и КПр). А електронната автентификация е дала възможност реални пациенти да получат повече медицински услуги при същите разходи от страна на осигурителната институция.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития