Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Образователният министър „оперира“ във Варна
Прочетена: 61 пъти
Снимки: УМБАЛ "Св. Марина"

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети днес Медицински университет – Варна и УМБАЛ „Св. Марина“. Благодарение на високите технологии, министърът се срещна освен със студентите в модерната първа аудитория в Ректората на университета и със студенти и преподаватели във филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново. Проф. Радослав Радев, който бе виртуален гид, срещна министър Вълчев и с лекарите в операционните в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна и в Университетския медико-дентален център, като демонстрира високотехнологичните възможности, които имат студентите при обучението си в МУ-Варна. Виртуална връзка бе направена и с учебна зала във Факултета по фармация и със симулационния център в Университетската болница „Св. Марина“, в който в момента имше часове със студенти от англоезичната програма на обучение.

 

Освен малка част от IT решенията, които МУ Варна е внедрил в ежедневната си образователна дейност, проф. Радев представи на министъра и системите за електронно обучение „Blackboard“, за електронно обслужване на студенти Web student, Web theacher, дигиталната платформа за генериране на изпитни тестове и университетската телевизия.

 

Министър Вълчев влезе в ролята на специализант в Медицински университет – Варна, като с помощта на първите в света 3D очила за виртуална реалност при обучение по хирургия и симулаторът за лапароскопска хирургия, извърши оперативна интервенция.

Коментари

юни 2021

ПВСЧПСН
 
    

Събития

Няма събития