Новини - България

Обновяват отделенията по хемодиализа с 5 млн. лв.
Прочетена: 99 пъти
Снимка: Pixabay.com

Държавните хемодиализни отделения ще бъдат обновени и оборудвани с нова техника на обща стойност 5 млн. лв., съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ). Сумата е част от определените 8,1 млн. лв., които правителството отпусна в края на септември. Така 29 хемодиализи ще бъдат ремонтирани и в тях ще заработят нови хемодиализни апарати заедно с нови легла и водоочистващи системи.  

  

Разпределението на средствата е съобразено с  отправените от болниците искания за инвестиции в ремонти и преоборудване на хемодиализни структури на многопрофилни лечебни заведения на територията на градовете: Сливен, Пазарджик, Перник, Хасково, Шумен, Габрово, Видин, Търговище, Варна, Русе, Кюстендил, Враца, Ловеч, Разград, Ямбол, Кърджали, Бургас, Велико Търново, Смолян, Стара Загора, Силистра, Благоевград, Добрич, Монтана Пловдив и София, уточняват от ведомството.  

 

С другите близо 3 млн. лв. ще бъдат осъществени ремонтни дейности и ще бъде закупена апаратура, съгласно приоритетните искания, постъпили в МЗ от лечебните заведения, допълват от там. 

 

В момента тече процедура по подготовка и обявяване на обществени поръчки, информират от ведомството и поясняват, че след сключването на договорите средствата ще бъдат отпуснати на лечебните заведения.

Коментари

ноември 2022

ПВСЧПСН
 
    

Събития

Няма събития