Новини - България

Обмисля се поставянето под карантина на цели семейства при един доказан случай в тях
Прочетена: 128 пъти

За последните 24 часа са регистрирани общо 33 пациенти с новия коронавирус COVID-19, т.е. има още нови 12 случая от снощи досега. Това обяви на редовния сутрешен брифинг началникът на Военномедицнска академия (ВМА) и на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Последните 12 положителни проби са в Бургас - 3 случая (жена на 22 години и 2 деца - на 3 и 8 години), в Пловдив - 4 случая в болница "Св. Пантелеймон", в София - 4 случая в Инфекциозна болница, в Кюстендил - един случай.

 

Вследствие на заповедта към лечебните заведения да подадат списък с легла, които да поемат епидемия на коронавирус. Данните показват, че подготвените легла са 7473, като 1137 от тях са в София. Интензивните легла са 1347, от които 518 са в София.

 

"Това не е пълният капацитет на болницата", каза проф. Мутафчийски и допълни, че капацитетът е увеличен десетократно до момента.

 

"Обмисляме идеята за препоръка за едно семейство, ако е установен коронавирус инфектиран, да се поставя цялото семейство под карантина като виросоносители. Тази практика е възприета на много места в света", каза Мутафчийски.

 

Той обяви, че АЕЦ "Козлодуй" е дарил 800 000 лв. за справяне на епидемията.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития