Новини - България

Облекчени условия на кредити за лекари-специализанти, ако останат да работят в България
Прочетена: 222 пъти

Български лекарски съюз (БЛС) се присъединява към инициативата „Твоето бъдеще в България“ на Фондация „Америка за България“ и Токуда банк, в партньорство с Фондация „Млади медици за България“. Организациите обединяват усилия в желанието си да подпомогнат млади лекари, по време на тяхната специализация, ако останат да работят в България, като им предоставят облекчени условия по кредити. 

 

Всяка година средно над 400 медици напускат страната ни и избират да продължат своя професионален път в чужбина. В опит да допринесе за задържането на младите лекари, Български лекарски съюз се включва в проекта „Твоето бъдеще в България“. 

 

Програмата е предназначена за специализанти, които могат да се възползват от кредит по време на своята специализация, а Фондация „Америка за България“ поема ангажимент да погасява 20% от главницата по кредита за всяка година (до 5 години), в която специализантът работи в България след завършване на специализацията си. 

 

”Да задържим младите лекари и да съдействаме за тяхното професионално развитие е кауза, по която Български лекарски съюз работи от години. Само преди броени дни обявихме поредната финансовата подкрепа по 4-ри направления за студенти по медицина и млади лекари до 35 години“. „Твоето бъдеще в България“ е още една възможност, която искаме да предоставим на младите колеги, за да ги подкрепим и задържим“, заяви д-р Иван Маджаров-председател на БЛС.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития