Новини - България

Областите Русе и Кюстендил са в грипна епидемия от утре
Прочетена: 76 пъти
Снимка: Pixabay.com

От утре се обявява грипна епидемия на територията на областите Русе и Кюстендил, съобщава здравно министерство. В Русенска област са преустановени учебните занятия до края на седмицата, а в кюстендилско има само издадена препоръка за преустановяване на учебния процес.

 

Община Сливен също обявява грипна епидемия, като на Регионалното управление на образованието е препоръчано преустановяване на учебните занятия до края на седмицата.

 

На територията на община Габрово за неучебни са обявени дните 30 и 31 януари поради високото ниво на епидемичния процес на грип.

 

В област Хасково се удължава грипната ваканция в общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово до 2 февруари, включително. От утре до 02.02.2018г., включително, се преустановяват учебните занятия и в община Димитровград.

 

До 2 февруари продължават да са в сила противоепидемичните мерки на територията на област Бургас.

 

От утре, 30 януари, РЗИ – Варна обявява грипна епидемия на територията на община Варна. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия за периода 30.01. – 06.02.2018г. включително.

 

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

 

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития