Новини - България

НЗОК: Всеки отказ за пръстова идентификация ще се приема като сигнал за нередност и ще се проверява
Прочетена: 375 пъти

Ако даден пациент откаже да се чекира в системата за пръстова идентификация в лечебните заведения, това ще се приема като сигнал за нередност, който ще бъде отчетен от експертите и ще се проверява веднага. Това съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) след проведеното днес обучение на над 100 служители на институцията за внедряване на проекта за изграждане на Регистрационна система за здравноосигурителни събитията при изпълнителите на медицинска помощ.

 

За да се реагира веднага на всяко съмнение, касата ще осигури присъствие на обучени експерти от 28-те районни здравноосигурителни каси, както и от Централното управление на институцията, в 20-те болници в цялата страна, които пилотно ще се включат в проекта от 27 юли т.г.

 

Обучението днес е за експертите, които ще комуникират пряко с договорните партньори на институцията при внедряването на Регистрационната система. То е за получаване на знания за системата, за да може процесът по регистрация да протича безпроблемно за пациентите.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития