Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

НЗОК е изплатила 458 млн. лв. в извънболничната медицинска помощ за първото полугодие на 2021 г.
Прочетена: 96 пъти
Снимка: Pixabay.com

През първото полугодие на 2021 г. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е извършила плащания към изпълнителите на извънболнична медицинска помощ: първична извънболнична медицинска помощ (ПИМП), специализирана извънболнична медицинска помощ (СИМП), медико-диагностична дейност (МДД) и дентална помощ (ДП), в общ размер на 458 039 300 лв. От фонда уточняват, че в сумата включва:

 

-    здравноосигурителни плащания за извършена дейност;
-    плащанията по „Методика за определяне на размера на сумите, заплащани от НЗОК на изпълнители на медицинска помощ, на дентална помощ и на медико-диагностични дейности за работа при неблагоприятни условия по повод на обявена епидемична обстановка“;
-    плащания от трансфери от Министерството на здравеопазването за работа при неблагоприятни условия по време на обявена извънредна епидемична обстановка, поради епидемично разпространение на COVID-19 съгласно чл. 15а от „Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците“.

Коментари

юли 2022

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития