Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Няма да се преустановява работата с потребителите в центровете за административно обслужване
Прочетена: 41 пъти
Снимка: Pixabay.com

Вицепремиерът Томислав Дончев уведомява в нароочно писмо  администрациите в цялата страна, че  административното обслужване на потребителите в центровете за услуги не бива да бъде преустановявано. Писмото е адресирано до всички министри, председатели на агенции, областни управители, ръководители на специализирани администрации и кметове, съобщават от правителствената информационна служба.

 

Във връзка с получени сигнали, че на места някои администрации са преустановили обслужването на потребители „на гише“, заместник министър-председателят подчертава, че подобна практика е нарушение на нормативните актове за административно обслужване и следва да бъде прекратена.

 

Съгласно препоръките на Националния оперативен щаб за коронавируса, става ясно, че в центровете за административно обслужване трябва да се предвидят равномерно разпределени през работния ден 3 прекъсвания за дезинфекция и проветряване.

 

От особена важност е информирането и насърчаването на потребителите да заявяват услуги и получават документи по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор.

 

В писмото са дадени указания и за въвеждане на работа от домашна среда за уязвимите групи служители, като се създаде такава организация на административните дейности, от която да не страда ефективността на работния процес.

Коментари

януари 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития