Новини - България

Нова заповед: Учениците с маски в час
Прочетена: 82 пъти
Снимка: Pixabay.com

Учениците от прогимназиален и гимназиален етап (от 5 до 12 клас включително) трява да носят по време на час лични предпазни средства за лице (маска/шлем). Както и досега продължава да е задължително поставянето на лични предпазни средства в общите части на училищата от ученици и учители, съобщават от Министерството на образованието и науката като се позовават на заповед на министъра.


В училищния двор учениците и учителите ще могат да са без маска/шлем, когато няма взаимодействие с друга паралелка. Изключения се допускат и за учителите на 1-4 клас, които преподават само в една паралелка и е възможно спазване на дистанция между тях и учениците. Допуска се учениците да бъдат без лични предпазни средства по време на изпитване, физически упражнения и др.

 

За учениците от 1-4 клас носенето на маска/шлем по време на учебен час и други занимания може да бъде задължително по решение на Педагогическия съвет или на преподаващия учител за всеки отделен час.
По време на учебен час, по преценка на учителите, както и във времето извън учебните часове, учениците ще могат да бъдат без лични предпазни средства за кратко време при широко отворени прозорци в класната стая или когато са в училищния двор.

 

Изключение от заповедта са учениците, които имат здравословни причини и по предписание на специалист не е препоръчително носенето на лични предпазни средства.

Коментари

април 2021

ПВСЧПСН
   
  

Събития

Няма събития