Новини - В медиите

Нова телевизия: Гешев предлага вечерен час и контрол на движението в големите градове
Прочетена: 226 пъти
Снимка: Стоп кадър - Нова телевизия

„Обявих се за радикални мерки. Страната ни е почти във военно положение. Не го казвам само аз. Така мислят половината европейски лидери и специалисти по темата. Какво, ако не военно положение, е това което се случва в Сърбия, Италия, Испания, Банско. В състояние сме на война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще имаме.“

 

Това каза в интервю за Нова телевизия главният прокурор Иван Гешев. Той обясни, че прокуратурата не може да дава препоръки на щаба.

 

„Работата ни е свързана с надзора за законност. Контролираме доколко различните държавни институции, осъществяват това, което са длъжни да правят. Друга наша задача е противодействието на престъпността във всичките й форми“, поясни Гешев.

 

По думите му в цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми и офиси, за които има данни, че е извършено престъпление.

 

„Времето ни изтича. Трябва да се подготвим за най-негативните варианти. Ако искаш мир, готви се за война. Подозирам, че, ако не го направим, у нас ще стане същото като в Италия и Испания. Не го казвам, за да създавам паника. Можем да преминем през тази ситуация, само ако сме организирани“, каза още Гешев.

 

Държавните органи трябва да контролират нещата. Дали има струпване на хора, дали се нарушават правилата. Ако това не се случи, страната ни и здравето на хората ще пострадат. Партиите мислят прекалено за политическите последствия. Те не са се нагодили към това, че се намираме в криза. Призовавам правителството и парламента да проявят отговорност към гражданите и да реагират. Ситуацията се развива с часове“, обясни главният прокурор.

 

Той допълни, че ако се налага трябва да има вечерен час и контрол върху движението през деня.

 

Целият разговор с главния прокурор гледайте на сайта на Нова телевизия.

 

Междувременно началникът на Нациналния оперативен щаб и шеф на Военномедицинска академия (ВМА) ен.-майор проф. Венцислав Мутафчийски съобщи, че броят на заразените с новия коронавирус COVID-19 у нас остава 81, колкото бяха в края на вчерашния ден. Близо 200 000 са заразените в света към момента, но се очаква до края на деня броят им да се увеличи.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития