Новини - България

Николай Хаджидончев е преизбран за председател на БГФАРМА
Прочетена: 197 пъти

На проведеното на 15.05.2019 г. Отчетно-изборно събрание на Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФАРМА) единодушно е решено Николай Хаджидончев да продължи своя мандат като Председател на УС на асоциацията и през следващите две години.

 

Николай Хаджидончев има над 17-годишен опит във фармацевтичната индустрия. От октомври 2011 г. до 26.08.2016 г.  той е генерален мениджър на Teva Pharmaceuticals България. След придобиването на Актавис от Тева Фармасютикълс, от август 2016 г.  Николай Хаджидончев е Изпълнителен директор на „Актавис“ ЕАД - търговската част на обединената компания в България.

 

На Отчетно-изборното събрание на БГФАРМА беше увеличен броя на членовете на УС от 7 на 9 компании. Към досегашните членове на УС- Актавис-компания на Тева, Майлан, Софарма, Екофарм, Гедеон Рихтер, Егис, Фармасуис, бяха гласувани компаниите -  Зентива и Полфарма.

 

„Ръководството на Българската генерична фармацевтична асоциация ще продължава активно да работи за реален достъп до лечение на всички български граждани, чрез развитие на реална прогенерична политика у нас, която да бъде приета от всички национални институции в здравеопазването. За обществото е изключително важно реалната прогенерична политика да бъде осъществена, чрез точни законови и подзаконови норми, както и в параметрите на бюджета на НЗОК, чрез целеви бюджети за генерични и биоподобни медикаменти. Всички наши усилия продължават да бъдат в името на подобряване на достъпа на българските граждани до качествени медикаменти на достъпни цени“, споделя Николай Хаджидончев.

***

Българската генерична фармацевтична асоциация е учредена през месец юли 2001 г. Асоциацията се наложи като единствената браншова организация, представителна за български, чуждестранни генерични и биоподобни производители, доставящи своите лекарствени продукти на българския пазар. БГФармА обединява четиринадесет  генерични и биоподобни фармацевтични компании, представени в България.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития