Новини - България

Ники Станоев към абитуриентите: Да пиеш и да шофираш е като да скочиш в замръзнало езеро
Прочетена: 817 пъти

Дни преди началото на дългоочакваните абитуриентски партита алкохолната индустрия, държавата и част от най-добрите актьори на България излизат с призив срещу шофирането в нетрезво състояние сред най-рисковата група – начинаещите и бъдещи шофьори.

 

„Има безброй прекрасни моменти, за които си струва да живее човек, не пропилявайте живота си с глупави грешки и пазете близките и приятелите си!“, обръщат се към абитуриентите стендъп комиците от група „Нема К‘во“.

 

Калин, Венсан и Жорони са част от социалния проект на алкохолния производител Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”. Модулът е насочен към учениците от 11 и 12 клас, които са придобили документ за правоуправление на автомобил или това им предстои скоро. 

 

Кампанията стартира през 2015/2016 учебна година. За целите й е създаден специално 17-минутен късометражен филм "Моментът никога не е само един" с участието на редица звездни актьори - Александър Сано, Силвия Петкова, Филипа Балдева и Силвестър Силвестров. Режисьор е легендарният Зоран Петровски, а сценарист е Георги Иванов, работил по някои от най-впечатляващите български сериали. Но кампанията далеч не е обединение единствено между бизнес и популярни лица. От следващия сезон партньор ще бъде и Министерство на образованието, а от самото начало проектът се радва на безусловната подкрепа на Асоциация Родители, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, СБА и МВР, дирекция „Пътна Полиция“.

 

„Да пиеш и да тръгнеш да шофираш е като да стоиш пред замръзнало езеро и да скочиш в него! Безсмислено, тъпо и води до сериозни травми! Бъдете разумни, защото най-доброто в живота предстои!“, съветва бъдещите и млади шофьори Ники Станоев.

 

Актьорът, е един от посланиците на „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”, заедно с група „Нема К‘во“, Александър Сано и Силвия Петкова. Тази учебна година, за пореден път, именно те изминаха стотици километри, за да се срещнат лице в лице с учениците в едни от най-активните училища в страната – Разград, София, Етрополе, Горна Малина, Златица, Червен бряг, Мездра. С тях актьорите говориха за превенцията на един от най-наболелите проблеми в този период на годината - баловете, когато рискът от пътни произшествия вследствие на употребата на алкохол значително се увеличава. Броят проведени часове по темата за 2018/2019 учебна година е 400, а общият брой на запознатите с проблема ученици от началото на кампанията преди четири години е почти 20 000.

 

„За миг всичко може да се преобърне. Помислете за хората, които ви обичат и се сетете колко животи безсмислено са си отишли по пътищата“, призовава Силвия Петкова.


„Младият човек иска винаги да е готин. И ако ти успееш да му втълпиш, че е много готино да не правиш грешката да шофираш след като си пил, успехът е гарантиран“, категоричен е Александър Сано.

 

Повече информация за програмата може да откриете на www. karaiotgovorno.com.

 

Redmedia е медиен партньор на инициативата.

Коментари

декември 2023

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития