Новини - Свят

Назначават нов директор на Angelini Pharma
Прочетена: 659 пъти

Джакопо Андреозе ще заеме позицията на главен изпълнителен директор на Angelini Pharma от 6 февруари 2023 г., съобщават от Angelini Industries. Той има над 20 години опит на висши управленски позиции във фармацевтичната индустрия. В Gilead Sciences е бил старши вицепрезидент, Интерконтинентален регион, пряко отговарящ за бизнеса в Азия, Латинска Америка, Близкия изток, Африка, Източна Европа. Преди това е работил за GlaxoSmithKline/ViiV Healthcare, Bristol-Myers Squibb и Abbott, където е заемал стратегически и оперативни роли в Италия, САЩ, Европа и Азия.

 

Angelini Pharma е част от Angelini Industries, италианска бизнес група, присъстваща в 21 страни в секторите на здравеопазването, бързооборотните стоки, индустриалните технологии, парфюмерията и дермокозметиката и виното, с оборот от 1,725 млрд. евро и 5800 служители, над 4000 от които в Италия.

 

Angelini Pharma е активна във фармацевтичния сектор, където нейният основен фокус е здравето на мозъка, което включва психично здраве и епилепсия, и здравни грижи за потребителите. Работи в 20 страни и има около 3000 служители.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития